Krówki domowej roboty

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szklanki
  • cukier

    1 i 2/3 szklanki
  • masło

    1/2 kostki
  • cukier waniliowy

    32 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do niewielkiego garnuszka wrzucamy margarynę lub masło, wlewamy mleko, wsypujemy cukry i mieszamy, aż do momentu kiedy masa będzie miała brązowy kolor. U mnie trwało to ok. 50 min. (do godziny). Należy uważać, aby nie przypalić masy.

Gdy krówka zrobi się brązowa, sprawdzamy czy jest odpowiednio gęsta, w tym celu wylewamy odrobinę masy na talerzyk skropiony wodą. Jeśli zastygnie, masa gotowa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli82 12.10.2011 16:13
rewelacyjne !!
Małgorzata106 02.08.2011 21:09
super
Jolanta_P-S 11.04.2011 20:04
muszą być smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat