Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jajko 2 szt
miód 3-4 łyż
margaryna 250 g
cukier puder 1/2 szkl
budyń toffi 2 opakowania
masło 1 kostka
mleko 1/2 l
cukier 1/2 szkl
masa krówkowa 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Krówka

Kroki postępowania

1
Mąkę, sodę, jajka, cukier puder, miód i margarynę łączymy ze sobą. Zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Ciastem wylepiamy wyłożoną papierem lub folią aluminiową blachę i pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 1 - Krówka foto
2
Budynie i cukier rozpuszczamy w niepełnej szklance mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy. Do gotującego mleka wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Masło ucieramy z zimnym budyniem na krem. Upieczone i wystudzone packi przekładamy kremem. Wierzch placka smarujemy masą krówkową.
Krok 2 - Krówka foto
3
Na koniec posypujemy pokruszonymi orzechami. Ciasto schładzamy.
Smacznego!
Krok 3 - Krówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 17.05.2013 13:51
pyszna i bezgranicznie słodka
Anna169Hosz 07.01.2013 09:57
Wygląda apetycznie.
Adam/ZUB3R 29.10.2012 16:35
smaczne
hastalavista 19.10.2012 15:10
zapowiada się smakowicie
alexxxanderka 14.10.2012 09:14
już czuję ten charakterystyczny smak ;)
SYLKA 10.10.2012 19:54
pychota
magdziorka6 09.10.2012 18:49
pszne słodkości
Mati3 09.10.2012 18:02
pycha:)
Sylwia26 09.10.2012 17:52
pyszności :)
adelajda 09.10.2012 17:49
smakowicie wygląda
Justyna28 09.10.2012 17:47
uwielbiam:)
Justyna28 09.10.2012 17:46
uwielbiam:)
Miki 09.10.2012 17:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak