Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik z kurkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

królik 1 szt
kurki 10 dkg
bulion 300 ml
masło 4 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat 5 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek

sos

wywar mięsny
mąka pszenna 1 1/2 łyżki
śmietana 18 proc 300 ml
Rozmaryn suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Królik z kurkami

Kroki postępowania

1
Sprawionego i umytego królika podzielić na kawałki. Z kawałka w którym jest najmniej mięsa ugotować bulion. Resztę królika podsmażyć na maśle.
Krok 1 - Królik z kurkami foto
2
Doprawić solą, pieprzem i jałowcem. Wlać bulion i dusić około 45 min
Krok 2 - Królik z kurkami foto
3
Oczyszczone kurki usmażyć na maśle i dodać do mięsa pod koniec duszenia.
Krok 3 - Królik z kurkami foto
4


Mąkę wymieszać ze śmietaną , dodać wywar , wymieszać.
Krok 4 - Królik z kurkami foto
5
Rozprowadzoną śmietanę wlać do mięsa. Gotować około 10 min.
Krok 5 - Królik z kurkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 30.06.2016 17:21
Dzięki za miłe komentarze.))
Pani Domu 29.06.2016 12:01
wspaniały królik
gosia56 29.06.2016 11:02
pyszne jedzonko;)
Renata9 27.06.2016 21:43
Bardzo lubię mięso z królika
Katarzyna59 27.06.2016 21:03
pyszne połączenie
RenataZ-et 27.06.2016 21:03
smakowite połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak