Królik marynowany w piwie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • królik

  • cebula

    2
  • marchewka

    3
  • czosnek

    kilka ząbków
  • piwo

    250 ml
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzień wcześniej królika myjemy dzielimy na części tzn. comber, skoki, łapy. Układamy w naczyniu dodajemy pokrojoną w dość duże kawałki cebulę i marchewkę, dodajemy świeżo wyciśnięty czosnek oraz posypujemy solą i pieprzem. Całość zalewamy piwem i marynujemy całą noc.
Następnego dnia królika obsmażamy na patelni na złoty kolor i przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku przez jakieś 40-45 minut.
Smacznego
Andrzej132
Z powstałego sosu podczas pieczenia królika możemy zrobić sos śmietanowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agataw1990 25.11.2015 21:05
Bardzo lubię :)
misia123410 25.11.2015 15:46
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat