Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Królik marynowany w piwie

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

królik
cebula
2
marchewka
3
czosnek
kilka ząbków
piwo
250 ml
przyprawy

Porada

Z powstałego sosu podczas pieczenia królika możemy zrobić sos śmietanowy.

Przepis i sposób przygotowania na: Królik marynowany w piwie

Dzień wcześniej królika myjemy dzielimy na części tzn. comber, skoki, łapy. Układamy w naczyniu dodajemy pokrojoną w dość duże kawałki cebulę i marchewkę, dodajemy świeżo wyciśnięty czosnek oraz posypujemy solą i pieprzem. Całość zalewamy piwem i marynujemy całą noc.
Następnego dnia królika obsmażamy na patelni na złoty kolor i przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku przez jakieś 40-45 minut.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agataw1990 25.11.2015 21:05
Bardzo lubię :)
misia123410 25.11.2015 15:46
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak