królik duszony z piwem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • masło

    9 łyżek
  • mąka

    3 łyżki
  • piwo

    1 szklanka
  • woda

    1 szklanka
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    szczypta
  • sól

  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    1 szt
  • królik

    75 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy w talarki i zarumieniamy na maśle,dodajemy przyprawy.Mięso myjemy i kroimy na kawałki,solimy i wkładamy do cebuli i również zarumieniamy,następnie wlewamy po pół szklanki piwa i wody i dusimy.Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy resztę piwa i wody i gotujemy.Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę i zagęszczamy nią sos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 04.02.2013 19:40
ekstra
iza15 09.04.2011 20:11
ciekawy przepis
iza15 09.04.2011 20:11
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat