Krokiety z selerów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1
  • ryż

    2-3 lyzki
  • koncentrat pomidorowy

    1 lyzka
  • jajko

    1
  • natka pietruszki

  • pieprz

  • tłuszcz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler umyć i ugotować, następnie wyjąć obrać i przetrzeć przez sito. Ryż opłukać, zalać osolonym wrzątkiem, ugotować, następnie odcedzić i dokładnie wysuszyć. Obrać i pokroić drobno cebula, usmażyć ją, dodać koncentrat i chwile dusić. Następnie wymieszać selerem, natka pietruszki i jajkiem, doprawić do smaku. Z przygotowanej masy formować wałeczki i obtoczyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w bułce tartej, piec z każdej strony, aż krokiety będą rumiane.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat