KROKIETY Z RYŻU

KROKIETY Z RYŻU

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    35 dag.
  • grzyby suszone

    2 dag.
  • jajka

    2 sztuki
  • posiekany koper

    - -
  • cebula

    1 sztuka
  • ser żółty

    5 dag.
  • tłuszcz

    - -
  • bułka tarta

    - -
  • sól

    - do smaku
  • pieprz

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby umyć, ugotować, zlać wodę do oddzielnego naczynia, grzyby pokroić.
Ryż ugotować w wodzie z dodanym do niej wywarem z grzybów.
Ryż utrzeć z posiekanym koperkiem, jajkami, zarumienioną cebulą, tartym serem, solą i pieprzem. Uformować wałek, kroić na niewielkie części. Obtoczyć w bułce, smażyć na tłuszczu. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

10.02.2013 21:37
ekstra

Margo1

08.04.2011 16:24
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat