Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ryż
35 dag. -
grzyby suszone
2 dag. -
jajko
2 sztuki -
posiekany koperek
- - -
cebula
1 sztuka -
ser żółty
5 dag. -
tłuszcz
- - -
Bułka tarta klasyczna Prymat
- - -
sól
- do smaku -
pieprz
- do smaku
Przepis i sposób przygotowania KROKIETY Z RYŻU
Ryż ugotować w wodzie z dodanym do niej wywarem z grzybów.
Ryż utrzeć z posiekanym koperkiem, jajkami, zarumienioną cebulą, tartym serem, solą i pieprzem. Uformować wałek, kroić na niewielkie części. Obtoczyć w bułce, smażyć na tłuszczu. SMACZNEGO !!!
Komentarze (2)