Krokiety z rybą i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl
  • woda gazowana

    1/2 szkl
  • mleko

    1/2 szkl
  • oliwa

    1 łyżka
  • filety z ryby

    30 dag
  • pieczarki

    15 dag
  • cebula

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • jajka

    2 szt
  • szczypiorek siekany

    2 łyżki
  • bułka tarta

    2/3 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę, wlać wodę, mleko, 1 łyżkę oliwy,1 jajko, dodać szczyptę soli i dokładnie zmiksować. Z ciasta smażyć cienkie naleśniki. Na patelni rozgrzać połowę masła, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wsypać utarte na tarce o dużych otworach pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Na pozostałym maśle smażyć pokrojoną na kawałki rybę. Po 10 minutach zdjąć z ognia, rozgnieść widelcem, połączyć z pieczarkami, przyprawić do smaku, ostudzić. Do zimnego farszu wbić 1 jajko, dodać szczypiorek, 1 łyżkę bułki tartej, wymieszać. Nakładać na naleśniki, zakładać boki i zwijać jak gołąbki. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 22.01.2014 22:50
bardzo ciekawe krokieciki
mirosława4 17.11.2013 18:47
smaczne :)
Wafelek2601 18.04.2012 08:33
smaczne
Łukasz15 18.04.2012 08:16
pycha
ronald88 21.11.2011 10:04
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat