Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarkami i żółtym serem.
Na patelni do nalesników rozgrzewamy olej.
Kolejno smażymy je i odkładamy na talerz.
Pieczarki oczysczamy i ścieramy na tarce jarzynowej.
Cebulę kroimy w kosteczkę.
Kapustę gotujemy do miękkości.
W dość głębokim rondlu rozgrzewamy olej przesmażamy cebulę ,następnie dodajemy pieczarki. Chwilę smażymy razem. Doprawiamy Ziarenkami smaku i pieprzem. Łączymy z kapustą .
Przekładamy na durszlak poniewaz podczas smażenia z pieczarek powstają soki ,w naturalny sposób chcemy się pozbyć .
Studzimy farsz.
Układamy po jednym naleśniku,kładziemy plaster sera ,a na niego porcje farszu.
Zwijamy w kształt krokieta - paczuszki.
Jajko rozmącamy z mlekiem. Każdy krokiet maczamy w tej mieszaninie następnie obsypujemy bułką tartą i smażymy na rozgrzanym oleju na jasno złoty kolor.