Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 10 szt
pieczarki 12-15 szt
cebula 1 szt
jajko 2 szt
sól
pieprz
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
kapusta kiszona 2 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i pieczarkami

Pieczarki umyć, pokroić w plastry i przesmażyć na gorącym oleju z pokrojoną cebulą. Dodać kapustę. Wszystko razem przesmażyć. Jeśli wytworzy się sok, to powinien się odparować. Oprószyć solą i pieprzem. Przestudzić. Dodać 2 łyżki tartej bułki. Doprawić do smaku. Przygotowany farsz nakładać na naleśniki i formować krokiety. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na rumiano. Naleśniki przygotować wg wypróbowanego przepisu albo zmiksować 1szl mleka,2jajka,1/2szkl wody dodając tyle mąki by powstało ciasto naleśnikowe.Doprawić solą i smażyć na natłuszczonej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 07.06.2013 11:39
Uwielbiam krokiety z kapustą i grzybami.
Lampencjo 07.06.2013 10:17
super przepis
ssylwiaa 07.06.2013 10:15
krokiety w moim ulubionym wydaniu ;)
Ewa104 07.06.2013 08:25
Uwielbiam krokiety z wszelkimi farszami.Pięknie Ci wyszły.
beniaminek 06.06.2013 22:22
fajne danie
Megg 06.06.2013 21:35
lubię takie krokiety z czerwonym barszczem
kokoszka
kokoszka 06.06.2013 21:28
pycha krokieciki
Adam/ZUB3R 06.06.2013 21:19
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak