Krokiety z kapustą i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    50 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • Bulion grzybowy

    1 kostka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • naleśniki

    20 sztuk
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • grzyby

    50 gotowane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby płuczemy i gotujemy do miękkości. Można dodać kostkę bulionu grzybowego. Kapustę gotujemy, możemy dodać do wody 2 listki laurowe. Ugotowaną kapustę i grzyby bardzo drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na gorącym oleju. Gdy lekko się zarumieni wrzucamy kapustę i grzyby i chwilę smażymy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Tak zrobiony farsz nakładamy na zrobiony naleśnik i składamy, tak aby powstały krokiety. Każdą sztukę obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na patelni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MartaKarasia90 25.11.2012 15:23
uwielbiam je !
pierniczkowo 22.05.2012 10:49
mogłabym je jeść codziennie
eli82 21.03.2012 18:58
pycha
MAR3STA 28.11.2011 18:02
uwielbiam takie krokiety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat