Krokiety naleśnikowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    `12
  • ugotowane ziemniaki

    40 g
  • ser

    10 dag
  • cebula

  • sól, pieprz, zioła

  • olej

  • jaja

    3
  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i twaróg zmielić razem. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na oleju i dodać do masy na nadzienie. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Dokładnie wymieszać. Naleśniki smarować przygotowana masa, boki załozyc do srodka i zwinac w rulon. Panierować w rozkłóconym jaju i bułce tartej, smażyć z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 03.12.2011 15:18
takich nie jadłam, trzeba będziezrobic i spróbować jak smakują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat