Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krkówka duszon w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 600 g
margaryna 50 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyzeczki
cebula 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyzeczki
mąka 2 łyżki
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krkówka duszon w sosie

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać , umyć i pokroić w kostkę
Krok 1 - Krkówka duszon w sosie foto
2
Mięso u myć , pokroić na plastry ,lekko rozbić. W rondelku rozgrzać margarynę i podsmażyć cebulę . Dodać mięso i obsmażyć ,posolić ,dodać liść laurowy ,ziele angielskie.
Krok 2 - Krkówka duszon w sosie foto
3
Podlać wodą lub bulionem .
Krok 3 - Krkówka duszon w sosie foto
4
Dusić na wolnym ogniu około godziny aż mięso zmięknie
Krok 4 - Krkówka duszon w sosie foto
5
Z mąki i śmietany zrobić zaczepkę i zagęścić . Podawać do obiadu z ziemniakami lub z kluskami śląskimi .
Krok 5 - Krkówka duszon w sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak