Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki z patelni z białym winem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki 30 dag
czosnek 3 ząbki
papryczka chili 1 szt
wino białe wytrawne 0,5 szklanki
oliwa do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Porada

Szybkie danie na kolację, najlepiej podawane ze świeżą bagietką i winem.

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki z patelni z białym winem

Krewetki dokładnie myjemy i oczyszczamy. Zdejmujemy też pancerzyk, ogonki możemy zostawić. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy na nią pokrojony czosnek i papryczkę chili z wyjętymi nasionkami. Chwilę wszystko podsmażamy i wrzucamy krewetki. Podsmażamy minutę, podlewamy białym wytrawnym winem, odrobinę solimy i dusimy, aż część sosu odparuje, a krewetki będą gotowe. Podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 13.11.2015 10:49
lubie krewetki
DorotaZ 09.04.2014 18:29
Chyba się skuszę:)
kloruś 09.04.2014 18:18
przygotowuję bardzo podobne.... pycha
sylwia_sl 09.04.2014 14:21
krewetki w takim wydaniu smakują najlepiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak