Krewetki podsmażane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki duże

    50 dkg
  • czosnek

    2-3 duże ząbki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • pieprz

    2 szczypty
  • szczypiorek usiekany

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki różowe marynujemy od razu a jeżeli są szare to trzeba je wcześniej odgotować aż będą różowe.Czosnek obrać i posiekać na drobno,dodać resztę składników i dobrze wymieszać.Do przygotowanej marynaty włożyć krewetki i dobrze wymieszać z marynatą;Przykryć i odstawić w chłodne miejsce na 1-2 godz.

Patelnię(u mnie patelnia grilowa)posmarować lekko oliwą z oliwek i smażyć krewetki około 2-3 min.z każdej strony.
Podajemy z sałatą i świeżym pieczywem np.bagietką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ttrytka 26.05.2015 12:37
Twoje krewetki sa na pewno smaczne
Anna133 08.08.2013 11:03
nie wiem keidy ich spróbuję , jakoś ni moge sie pzremóc
Beata68 08.06.2013 17:20
Coś co lubię!
kriko 06.06.2013 20:49
ta sie znowu czepia pyszne kreweteczki
SmacznaPyza 06.06.2013 19:09
szare to chyba trzeba najpierw oczyścić
Krzysztof15 06.06.2013 18:26
uwielbiam krewetki
Monika10 06.06.2013 18:02
uwielbiam krewetki
Paolcia 06.06.2013 15:37
tzreba wyróbować :)
ssylwiaa 06.06.2013 14:24
bardzo apetyczne danie ;)
joanna__s 06.06.2013 14:04
Mniam, mniam - wyglądają wyśmienicie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat