Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki po japońsku z dipem cytrynowym
Kroki postępowania
Cytrynę sparz i otrzyj skórkę z połowy jej powierzchni.
Czosnek obierz i drobno posiekaj.
Tak przygotowane krewetki posól i popieprz.
krewetki | (200 gram) |
mąka | (50 gram) |
jajko | (1 sztuka) |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
olej arachidowy | do smażenia |
majonez | (50 gram) |
czosnek | (1 ząbek) |
imbir | (0,5 łyżeczki) |
skórka z cytryny | ( połowy cytryny) |
sok z cytryny | (1 łyżka) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: