Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki po japońsku z dipem cytrynowym
Kroki postępowania
Cytrynę sparz i otrzyj skórkę z połowy jej powierzchni.
Czosnek obierz i drobno posiekaj.
Tak przygotowane krewetki posól i popieprz.
krewetki |
(200 gram)
|
mąka |
(50 gram)
|
jajko |
(1 sztuka)
|
Bułka tarta klasyczna Prymat |
|
sól |
|
Pieprz czarny mielony Prymat |
|
olej arachidowy |
do smażenia
|
majonez |
(50 gram)
|
czosnek |
(1 ząbek)
|
imbir |
(0,5 łyżeczki)
|
skórka z cytryny |
( połowy cytryny)
|
sok z cytryny |
(1 łyżka)
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: