Krewetki panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki tugrysie mrożone

    15 sztuk
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szklanki
  • nachos

    1/2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki rozmrażamy, przelewamy zimną wodą pozostawiamy na chwilę na sitku lub durszlaku aby obciekły.
Czas na przygotowanie 3 głębokich talerzy, do pierwszego wbijamy jaja - rozbełtać, do drugiego wsypujemy bułkę tartą, do trzeciego zmiksowane w rozdrabniaczu razem z mąką chipsy nachos.
Krewetki przekładamy do naczynia plastikowego, najlepiej takiego, które ma pokrywkę. Skrapiamy krewetki sokiem z cytryny, solimy, mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok 15- 20 minut.
Po wyjęciu pojemnika z lodówki, połowę krewetek obtaczamy w bułce potem w jaju i ponownie w bułce.
Drugą połowę obtaczamy w nachos, wkłądamy do rozbełtanych jajek i ponownie nachos.
Smażymy na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony.
Nie smażymy dłużej, gdyż zrobią się gumowate.
Możemy podać jako samodzielną przekąskę z ulubionym sosem np czosnkowym, lub dodać jako element sałatki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 08.09.2012 09:30
apetycznie ...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat