Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówki z bitą śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
śmietana kremówka 1 szklanka
cukier puder 2 łyżki
skórka z cytryny 1/2 łyżeczki otartej
truskawki świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówki z bitą śmietaną

Ciasto rozwinąć i pociąć na równe prostokąty o wymiarach 4 cm na 8 cm, ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia po wierzchu delikatnie posypać cukrem pudrem i wstawić blaszki na 30 minut do lodówki, aby ciasto się ponownie schłodziło.Piec w temp. 200 st około 10-15 minut do zrumienienia, następnie wystudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i 1 śmietan fiksem, truskawki pokroić w plasterki.
Jedno ciasto posmarować śmietanką od góry i na nim ułożyć plasterki truskawek, drugie ciastko posmarować śmietanką od dołu i nim przykryć truskawki, złożone ciastka schłodzić w lodówce, a przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 02.09.2016 09:35
szybki I rewelacyjny deser:-)
noninka77 01.09.2016 17:38
Pyszności :)
kasia.s 01.09.2016 12:16
Super pomysł :)
Alex_M 31.08.2016 21:44
ale mi narobiłaś smaka! :)
Janina 31.08.2016 21:31
Pyszności;'))
bertpvd 31.08.2016 20:46
uwielbiam :)
trufelek 31.08.2016 20:27
uwielbiam :)
Wiktoria29 31.08.2016 20:02
zjadłabym.....
IKrakowianka 31.08.2016 19:31
wyglądają bardzo apetycznie
Bernadeta1 31.08.2016 18:53
wyglądają pysznie
cukiereczek 31.08.2016 18:41
Prosty sposób na ciekawe kremówki
Ola1young 31.08.2016 18:01
apetyczny deser,już mi ślinka leci ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak