Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka z truskawkami
CIASTO :
Składniki na ciasto prędko zagniatamy na gładkie ciasto , wkładamy do lodówki na ok. 45 minut.
Dzielimy na 2 części , rozwałkowujemy.
Okręgiem tortownicy wycinamy z jednego okrąg , drugim wyklejamy dno tortownicy.
Wkładamy do nagrzanego na 200C piekarnika na 20 minut.
KREM :
500 ml mleka gotujemy z cukrem i cukrem wanilinowym.
W pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy , mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną.
Dodajemy 2 żółtka i wlewamy gotującego się mleka.
Dodajemy masło i dokładnie razem mieszamy do całkowitego połączenia składników.
Studzimy.
CAŁOŚĆ :
Na upieczone ciasto wykładamy nasze truskawki.
Zalewamy kremem budyniowym , przykrywamy drugim ciastem , obficie posypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego!