Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 szt
Krem:
żółtko jajek 2 szt
mleko 1 litr
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 1 szt
mąka pszenna 4,5 łyżki
mąka ziemniaczana 4,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka

Kroki postępowania

1
Odlewamy 3/4 szklanki mleka resztę gotujemy z cukrami.
Krok 1 - Kremówka foto
2
W pozostałym mleku roztrzepujemy żółtka i mąki.
Krok 2 - Kremówka foto
3
Na gotujące się mleko wlewamy mąki i gotujemy krem aż do zgęstnienia.
Krok 3 - Kremówka foto
4
Na blat ciasta wykładamy gorący krem.
Krok 4 - Kremówka foto
5
Podajemy potrzepaną cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 06.06.2013 07:08
szybko i smacznie, fajne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak