Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowe trofie liguri z boczkiem i porem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron Trofie liguri 250 g
małe pory 2 sztuki
wędzony boczek 100 g
kremowy serek kanapkowy 100 g
Pieprz biały mielony Prymat 0,5 łyżeczki
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowe trofie liguri z boczkiem i porem

1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zachowujemy 250ml wody z gotowania.
2. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojone w półplasterki pory. Podlewamy 2 łyżkami wody od makaronu i dusimy 10 minut. Następnie dodajemy boczek pokrojony w drobną kostkę i dusimy dalsze 5 minut.
3. Do podduszonych porów dodajemy serek i ok. 200ml wody od makaronu. Całość dokładnie mieszamy. Jeśli sos jest zbyt gęsty dodajemy resztę wody. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i całość raz jeszcze dokładnie, ale delikatnie mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 09.11.2012 15:40
lubię takie smaki
kate.500 22.10.2012 07:48
pycha
Kulinarna Ja 11.10.2012 11:16
to musi byc pyszne, nie ma innej opcji!
Wafelek2601 11.10.2012 08:29
Świetne danie, warto wypróbować
caralajna 08.10.2012 15:43
bardzo fajny pomysł, danie nie jest skomplikowane i na pewno smaczne
gosia561 28.09.2012 13:39
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak