Kremowe ciasto rabarbarowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    600 gram
  • cukier drobny

    120 gram
  • cukier wanilinowy

    2 łyżeczki
  • woda letnia

    2 łyżki
  • serek mascarpone

    250 gram
  • śmietana 30%

    300 gram
  • biszkopty podłużne

    10 sztuk
  • kakao do posypania

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrany i umyty rabarbar siekamy na 1 cm kawałeczki. Zasypujemy cukrem, cukrem waniliowym.Polewamy 2 łyżkami wody. Gotujemy ok 8 minut. Studzimy. Serek mieszamy z cukrem, dodajemy z ubitą śmietaną na sztywno.Mieszamy. Na dno każdego pucharka wykładamy pokruszone biszkopty ( wystarczy 1 ) na to dajemy 1 łyżkę rabarbaru, znowu serek,Chłodzimy 30 minut w lodówce. Wierzch posypujemy kakao

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 04.04.2014 15:36
to się zdziwiłam, bo myślałam, że zastanę tu przepis na ciasto ;)
adam1f 10.03.2013 18:55
super ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat