Kremowa zupa z pora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    400 g
  • cebula

    1 sz
  • masło

    2 łyżki
  • bulion warzywny

    1 l
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    do smaku
  • serek topiony

    100 g
  • śmietana 30%

    4 łyżki
  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kremowa zupa z pora foto
Pory (biała i jasno zielona część) umyć i pokroić w pasterki.Cebulę obrać i też pokroić w plasterki. Warzywa zeszklić na maśle.
Krok 2 - Kremowa zupa z pora foto
Do zeszklonych porów dodać bulion warzywny lub drobiowy. Doprawić do smaku solą,pieprzem i gałką muszkatołową. Wszystko gotować ok 20 minut.
Krok 3 - Kremowa zupa z pora foto
Potem wszystko zblenderować.
Krok 4 - Kremowa zupa z pora foto
Dodać śmietankę i serek topiony, dokładnie wymieszać, mieszać aż serek się rozpuści. Zupkę podałam z macą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 24.01.2014 14:37
bardzo fajna zupa
Kuchenka 28.12.2013 22:04
rewelacyjna
Alex_M 21.12.2013 13:11
mnie by smakowała :)
ONY_za_kare 20.12.2013 11:15
wspaniała zupka!
Olga_SK 17.12.2013 10:23
Lubię porowe zupy, mają nieziemski smak :)
Mniam 17.12.2013 09:33
Pyszna i lekka zupa.
Dorota59 17.12.2013 08:17
bardzo fajna , lekka zupka
Aga-25 17.12.2013 08:09
lubię takie smaki
Agnieszka-87-25 17.12.2013 08:03
pysznie kremowa
norweska20 16.12.2013 23:45
też lubię porową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat