Kremowa zupa z cukinii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    3 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • tymianek

    1 pęczek
  • olej

    1 łyżka
  • bulion warzywny

  • sól

  • pieprz

  • jogurt naturalny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, a gdy cebula się zeszkli to dorzucamy obrane umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w kostkę cukinię.

Całość podsmażamy przez kilka minut. Zalewamy bulionem (bulion powinien tylko przykryć warzywa). Dorzucamy 3 gałązki tymianku i gotujemy przez ok 20 minut.

Wyjmujemy gałązki tymianku, z reszty tymianku obrywamy listki i dorzucamy do zupy.

Za pomocą blendera miksujemy na gładki krem.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, nalewamy do talerzy i podajemy gęstym jogurtem naturalnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 07.07.2015 21:21
Smaczna zupka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat