Kremowa zupa selerowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

  • bulion

    3 szklanki
  • śmietana 18 proc

    100 ml
  • żółtko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler myjemy. Obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy w bulionie 20 min. Miksujemy. Śmietanę łączymy z żółtkiem dodajemy do zupy. Mieszamy nie gotujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Neetka90 17.05.2012 23:07
super!
Neetka90 17.05.2012 23:07
super!
Neetka90 17.05.2012 23:07
super!
FAFIK 19.06.2011 22:20
pycha
Goya 31.05.2011 19:05
szybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat