Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kremowa zupa ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z warzyw 2 l
mąka ryżowa 8 dkg
mąka 1 łyżka
mleko 1/2 szklanki
sól
masło 1 łyżka
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kremowa zupa ryżowa

zagotowuję wywar. Mąkę mieszam z odrobiną wody, dodaję do gotującego się wywaru, solę. Dolewam mleko i gotuję pół godziny, czesto mieszając. Do talerzy nakładam trochę masła i śmietany i zalewam zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 21.08.2012 08:13
uwielbiam zupy krem :)
andżelika1 20.08.2012 12:24
pycha
sznycel 19.08.2012 18:34
pyszna i sycąca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak