kremowa zupa ryżowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z warzyw

    2 l
  • mąka ryżowa

    8 dkg
  • mąka

    1 łyżka
  • mleko

    1/2 szklanki
  • sól

  • masło

    1 łyżka
  • śmietana

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zagotowuję wywar. Mąkę mieszam z odrobiną wody, dodaję do gotującego się wywaru, solę. Dolewam mleko i gotuję pół godziny, czesto mieszając. Do talerzy nakładam trochę masła i śmietany i zalewam zupą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 21.08.2012 08:13
uwielbiam zupy krem :)
andżelika1 20.08.2012 12:24
pycha
sznycel 19.08.2012 18:34
pyszna i sycąca

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat