Kremowa zupa pomidorowa z kozim serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koziego sera

    50 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula biała

    1/2 szt
  • koncentratu Pudliszki

    3 łyżeczki
  • krojonych pomidorków konserwow

    400 g
  • oliwa

    1 łyżka
  • bazylia świeża

    3 gałązki
  • pieprz świeżo mielony

    1 szczypta
  • bulion drobiowy

    6 łyżek
  • pomidory suszone

    1/2 z bazylią
  • tortilla

    1 szt
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 (prowansalska)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy do rondla. Smażymy około 5 minut. Czosnek wyciskamy przez praskę i dodajemy do cebuli razem z pomidorami konserwowymi. Doprawiamy solą, pieprzem i suszonymi pomidorami i zalewamy 6 łyżkami bulionu. Zostawiamy na małym ogniu pod przykryciem. Listki bazylii drobno siekamy i dodajemy do zupy . Zostawiamy na małym ogniu ( nie doprowadzamy do wrzenia) ,po czym blendujemy. Do zmiksowanej zupy dodajemy pokruszone kawałki sera koziego.

Placek tortilla kroimy na trójkąty, które grillujemy na patelni grillowej bez tłuszczu.

Zupę przelewamy do miseczek i podajemy z trójkątami tortilli.

Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 15.09.2016 13:25
Pzrepyszności!!!
ronald88 09.12.2011 16:33
super
Jolanta40 24.11.2011 10:18
dziękuję :)
Ewa104 24.11.2011 10:08
Piękna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat