Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa pomidorowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
oliwa z suszonych pomidorów 8 łyżek
bazylia świeża 1 garść
cukier
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pieczywo pszenne 4 szt (czosnkowe)
śmietana 18 proc 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa pomidorowa

Pomidory kroimy na mniejsze kawałki ,dusimy je na połowie oliwy. Przecieramy przez sito.
Na pozostałej oliwie szklimy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy przetarte pomidory i szklankę wody ,gotujemy pod przykryciem 15 min. Następnie zestawiamy z ognia i miksujemy. Przelewamy z powrotem do garnka ,podgrzewamy i doprawiamy do smaku cukrem ,solą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi. Całość mieszamy z posiekaną bazylią i dwoma łyżkami śmietany. Podajemy ciepłe z pieczywem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betina#45 07.06.2015 13:09
Bardzo apetyczna zupa ;) uwielbiam ;)
olkaaa 06.06.2015 22:12
bardzo lubię
jagoda5913 06.06.2015 21:36
Pięknie wygląda i pewnie smakuje
ana00 06.06.2015 14:27
Piekny kolorek ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak