Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa cytrynowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 4 szt
bulion warzywny 1,5 litra
mleko kokosowe 1 puszka
ryż 1 woreczek
mąka 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa cytrynowa

Bulion zagotuj. Mleko kokosowe wymieszać dokładnie z mąką- UWAŻAĆ żeby nie było grudek i dodać do gotującego się bulionu. Pogotować ok. 5 minut. Zdjąć z ognia.
Cytryny porządnie sparzyć. 3 szt obrać w taki sposób by ściąć z nich białą błonkę i pokroić w plastry. Jedną przeciąć na pół i wycisnąć z niej sok.
Do lekko przestudzonego wywaru dodaj sok i plastry cytryny. Wymieszaj i ponownie zagotuj. Zdejmij z ognia. Doprawić.
Podawać z ugotowanym na sypko ryżem i plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasminqa 12.04.2015 22:04
Polecam spróbować ;) Kwaaaśna :)
Mira85 01.02.2015 14:53
Fajny przepis
Cynamonka 01.02.2015 13:22
Nigdy jeszcze nie jadłam zupy cytrynowej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak