Kremowa zupa cytrynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    4 szt
  • bulion warzywny

    1,5 litra
  • mleko kokosowe

    1 puszka
  • ryż

    1 woreczek
  • mąka

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion zagotuj. Mleko kokosowe wymieszać dokładnie z mąką- UWAŻAĆ żeby nie było grudek i dodać do gotującego się bulionu. Pogotować ok. 5 minut. Zdjąć z ognia.
Cytryny porządnie sparzyć. 3 szt obrać w taki sposób by ściąć z nich białą błonkę i pokroić w plastry. Jedną przeciąć na pół i wycisnąć z niej sok.
Do lekko przestudzonego wywaru dodaj sok i plastry cytryny. Wymieszaj i ponownie zagotuj. Zdejmij z ognia. Doprawić.
Podawać z ugotowanym na sypko ryżem i plasterkami cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasminqa 12.04.2015 22:04
Polecam spróbować ;) Kwaaaśna :)
Mira85 01.02.2015 14:53
Fajny przepis
Cynamonka 01.02.2015 13:22
Nigdy jeszcze nie jadłam zupy cytrynowej :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat