Kremowa zupa cebulowa

Kremowa zupa cebulowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    3
  • kostka warzywna

    1
  • bułka

    1
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • mąka

  • pieprz

  • przyprawa uniwersalna

  • masło

    2 łyżki
  • liść laurowy

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku zagotować wodę(1-1,5 litra) z kostką rosołową.Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na maśle na lekko złoto.Następnie wrzucić do gotującej się wody, dodać liść laurowy i gotować 15 min.Odcedzić cebulę, zmiksować i dodać do zupy. Śmietanę wymieszać z odrobiną mąki i wody i zagęścić nią zupę.Doprawić pieprzem, warzylionem i solą i przegotować. Bułkę pokroić w kosteczkę i zrumienić na patelni lub w piekarniku na grzanki. Zupę podawać posypaną grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata23

01.11.2012 10:26
fajny przepis

Megi

25.10.2012 08:10
pomysłowo i smacznie

Laila2786

01.12.2011 10:00
pycha...

pawel6

07.05.2011 15:27
wygląda zachęcająco:)

katarzyna124

07.05.2011 13:48
Zapomniałam dopisać do składników pół kostki serka topionego.Dodać do zupy ze śmietaną i wymieszać aż do rozpuszczenia.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat