Kremowa zupa brokułowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuły

    2 szt
  • mleko 2 %

    0,5 l
  • bulion warzywny

    1 l
  • masło

    80 g
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • migdały siekane

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuły myjemy, dzielimy na różdżki, gotujemy w bulionie z mlekiem na małej mocy do miękkości (około 20 min). Dodajemy masło i miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Dekorujemy płatkami migdałowymi lub posiekanymi migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zuzawie 28.09.2015 12:22
brzmi świetnie, muszę wypróbować!
Kasia35 10.04.2014 10:19
pyszna zupka i szybka w wykonaniu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat