Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ziemniaczono-cebulowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 sztuki
cebula 2 sztuki
marchew 1/2 sztuki
czosnek 2 ząbki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
bulion
pieprz
sól
śmietana 12% 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ziemniaczono-cebulowy

Kroki postępowania

1
Cebulę i ziemniaki po obraniu pokroić w dużą kostkę, a marchew w talarki. W garnku zeszklić cebulę.
Krok 1 - Krem ziemniaczono-cebulowy foto
2
następnie dorzucić ziemniaki i marchew, podsmażać aż lekko zmiękną.
Krok 2 - Krem ziemniaczono-cebulowy foto
3
Dodać obrane ząbki czosnku, ziele angielskie i zalać ok. 2 szklankami wody lub bulionu.
Krok 3 - Krem ziemniaczono-cebulowy foto
4
Gotować całość do miękkości, następnie zmiksować. Krem doprawić do smaku, dolać śmietankę i chwilę gotować.
Krok 4 - Krem ziemniaczono-cebulowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak