Krem ze zielonych szparag z karmelizowaną pomarańczą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    500 ml
  • Zielone szparagi

    250 gram
  • cebula biała

    1 szt
  • pomarańcza

    1 szt
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • śmietana 18-procentowa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi smażymy z cebula.Podlewamy bulionem-blenderujemy.Przelewamy przez drobne sito.Doprawiamy.
Podajemy dekorując gorącymi filetami pomarańczy delikatnie karmelizowanymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 18.10.2011 17:20
o jej i to się tak da?
szajba2 08.10.2011 18:30
to nie dla mnie
kielcok1 07.09.2011 13:44
to jest jadalne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat