Przepis i sposób przygotowania na: Krem z ziemniaków z chilli i kukurydzą.
2. Cebulę i ziemniaki obieramy, następnie kroimy: cebulę w drobną kostkę, ziemniaki w nieco większą.
3.Na patelni podsmażamy cebulę, po chwili dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, całość smażymy kilka minut, regularnie mieszając.
4.Do ciepłego bulionu wrzucamy zawartość patelni i gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie.
5. Po ugotowaniu całość blendujemy.
6.Doprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz chilii (jeśli nie jesteś amatorem zbyt ostrych smaków, ogranicz chilli do minimum, bo nawet 0,5 łyżeczki powoduje, że zupa jest dość pikantna)
7.Na koniec dodaj odsączoną kukurydzę z puszki.
8.Podawaj z jogurtem naturalnym i natką pietruszki.
więcej na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/