Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z ziemniaków z chilli i kukurydzą.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,2 kilogram
bulion drobiowy 2 litr
cebula 1 sztuka
kukurydza 1 puszka
chilli 0,5 łyżeczka
jogurt naturalny do smaku
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z ziemniaków z chilli i kukurydzą.

1. Podgrzewamy bulion (bądź gotujemy go od podstaw).

2. Cebulę i ziemniaki obieramy, następnie kroimy: cebulę w drobną kostkę, ziemniaki w nieco większą.

3.Na patelni podsmażamy cebulę, po chwili dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, całość smażymy kilka minut, regularnie mieszając.

4.Do ciepłego bulionu wrzucamy zawartość patelni i gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie.

5. Po ugotowaniu całość blendujemy.

6.Doprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz chilii (jeśli nie jesteś amatorem zbyt ostrych smaków, ogranicz chilli do minimum, bo nawet 0,5 łyżeczki powoduje, że zupa jest dość pikantna)

7.Na koniec dodaj odsączoną kukurydzę z puszki.

8.Podawaj z jogurtem naturalnym i natką pietruszki.

więcej na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.05.2013 00:07
ciekawa zupa, nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak