Krem z porów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    2 sztuki
  • mleko

    3/4 szklanki
  • ziemniaki

    3-4 sztuki
  • bulion warzywny

    1 litr
  • masło

    3 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • cebulka zielona

    2 sztuki
  • sól do smaku

  • pieprz do smak

  • curry do smaku

  • gałka muszkatołowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białą część pora pokroić w krążki, podsmażyć na 2 łyżkach masła. Ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę dodać do pora. Pory i ziemniaki zalać bulionem, gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy mleko, miksujemy na krem. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, curry i gałką muszkatołową.

Na łyżce masła podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę.

Zielona cebulkę drobno siekamy.

Zupę posypujemy zieloną cebulą oraz podsmażoną cebulką.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lidka19880 31.01.2014 11:12
mmm... lubię takie kremiki
mitek111 30.01.2014 20:34
lubię taki krem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat