Krem z pomidorów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4 szt
  • papryka

    1/2 szt
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • czosnek

    1 ząbek
  • rosół

    1,5 litr
  • bazylia

    1 pęczek
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
  • sól, pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rosół zagotować. Włoszczyznę oczyścić, pokroić w kosteczkę, dodać do gorącego rosołu. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, pokroić w kosteczkę. Wraz z pomidorami dodać do wywaru. Gotować ok. 10 minut. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną bazylię, ocet jabłkowy i przecier pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Zdjąć z ognia, przy użyciu blendera zupę zmiksować na gładki krem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 27.02.2014 19:44
Wspaniały krem.
caralajna 01.10.2013 07:20
smacznie doprawiona, pięknie podana :)
Iwusia 30.09.2013 23:38
chodzi za mną już od kilku dni ... ale czasu jakoś brak
Ola1984 28.09.2013 10:58
Uwielbiam zupy kremy :)
IwonaDD 28.09.2013 10:56
mój ulubiony :)))) pychota!!!!!!
Kolorowa 27.09.2013 20:20
Lubię takie zupy kremy ;)
V_kuchareczka 27.09.2013 18:23
przepysznie wygląda
Papryczka 27.09.2013 18:18
dobra zupka
Sylwia26 27.09.2013 17:24
ślinka leci :)
sylwia_mc 27.09.2013 16:44
Pyszna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat