Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pieczonych buraków

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek
pieprz
sól do smaku
śmietana 18 proc

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczonych buraków

Buraczki myję i zawijam w folię aluminiową. Wkładam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na ok 30 minut. Marchewka, seler, pietruszka obieram, zalewam wodą dodaję łyżeczkę przyprawy kucharek i gotuję wywar. Buraczki wyjmuje z folii, kroję na ćwiartki i dokładam do ugotowanego wywaru. Całość miksuję blenderem na krem. Przyprawiam i podaję z keksami śmietany. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 31.10.2014 13:59
pyszna zupa :) i elegancko się prezentuje
norweska20 31.10.2014 13:12
apetyczna zupka
Ola1young 31.10.2014 12:47
apetycznie podana zupa :)
Krystyna32 31.10.2014 12:41
bardzo apetyczny
mysza75 31.10.2014 12:27
jaka pyszna zupka i fajny kolorek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak