Krem z jarmużu z cukinią i fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jarmuż

    200 gram
  • cukinia

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • olej kokosowy

    1 czubata łyżka
  • wywar drobiowy

    1 litr
  • Rozmaryn suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • śmietana 30%

    100 ml
  • serek topiony

    100 gram
  • ser feta

    150 gram
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krem z jarmużu z cukinią i fetą foto
Przygotować składniki: jarmuż dokładnie wypłukać i osuszyć, odłamać zdrewniałe łodygi. Cebulę pokroić w kostkę. Cukinię umyć i pokroić na kawałki.
Krok 2 - Krem z jarmużu z cukinią i fetą foto
Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Wrzucić cebulę i smażyć, aż stanie się szklista.
Krok 3 - Krem z jarmużu z cukinią i fetą foto
Dodać cukinię i dusić 5 minut.
Krok 4 - Krem z jarmużu z cukinią i fetą foto
Dodać jarmuż i dusić około 3 minuty, aż liście zmiękną.
Krok 5 - Krem z jarmużu z cukinią i fetą foto
Przełożyć zawartość patelni do garnka, zalać gorącym wywarem drobiowym. Dodać rozmaryn. Gotować 5 minut. Dodać śmietankę i doprowadzić do wrzenia.
Krok 6 - Krem z jarmużu z cukinią i fetą foto
Zmiksować zupę blenderem na gładki krem. Dodać serek topiony i gotować na małym ogniu, do momentu, aż serek się rozpuści. Przyprawić zupę do smaku pieprzem i solą. Podawać z serem feta pokrojonym w kostkę.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 02.07.2017 19:14
fajna zupka
dodi 02.07.2017 18:52
Pyszności mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat