Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z fasoli jaśka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola Jaś 30 dkg
cebula biała 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
tłuszcz do smażenia 2 łyzeczki
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z fasoli jaśka

Fasolę namoczyć dzień wcześniej .Cebulę obrać ,umyć i pokroić w kostkę . Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć .Fasolę gotować w tej wodzie co się moczyła ,dodać podsmażoną cebulę ,liść laurowy ,ziele angielskie .Gdy fasola będzie miękka zmiksować , wcześniej wyjąć ziele i liść laurowy .Przyprawić przyprawą kucharek ,pieprzem ,solą i posypać majerankiem .Podawać z chlebem lub z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 07.09.2015 17:16
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak