KREM Z CUKINII Z TWAROŻKIEM NA EKO MISECZKACH

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • seler naciowy

    1 szt
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżka
  • tymianek

    1 pęczek
  • pietruszka

    1 pęczek
  • twarożek

    100 (śmietankowy)
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z marchwi, selera naciowego, pietruszki, soli i pieprzu gotujemy na małym ogniu wywar. W między czasie myjemy cukinię i ją obieramy ze skórki ( kilka kawałków skórki zostawiamy i drobno siekamy - wrzucamy do zupy dla koloru ).
Cukinię siekamy w kostkę i dodajemy do wywaru z warzyw. Gdy wszystko będzie już miękkie miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku curry i przyprawami. Jeśli jest zbyt rzadka zagęszczamy mąką ziemniaczaną.

Podajemy w wydrążonych miseczkach z kawałków cukinii. Pamiętaj aby odciąć delikatnie dół naszych miseczek aby były bardziej stabilne :)

Z twarożku formujemy 2 łyżkami łezkę, którą obtaczamy w świeżych ziołach i delikatnie układamy na wierzchu zupy. Zupę skrapiamy kilkoma kroplami oliwy z oliwek.

Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat