Krem z ciecierzycy z pomidorami i makaronem naleśnikowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciecierzyca

    1 puszka
  • pomidory

    4 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • bulion warzywny

    500 ml
  • naleśniki

    3 szt
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek obrać i pokroić na plasterki, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki, ciecierzycę odcedzić z zalewy.
Na patelni podsmażyć najpierw czosnek, następnie dodać pomidory i chwilę razem smażyć. Wlać bulion, dodać ciecierzycę i razem gotować około 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę zblendować na jednolity krem.
Naleśniki zwinąć w rulon i pokroić na cienkie plasterki.
Krem przelać na talarze. Podawać z makaronem z naleśników, ozdobić ciecierzycą i świeżymi ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 04.06.2017 12:36
apetyczna zupa
cukiereczek 29.05.2017 18:40
coś nowego i smacznego
marzut 26.05.2017 10:42
Ciekawy przepis
ilka01 24.05.2017 14:24
ładnie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat