Krem z brokułów i brukwi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 sztuka
  • brukiew

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • kurkuma

    1/2 łyżeczki
  • chili pieprz cayenne

    3 szczypty
  • korpus z kury

    1 sztuka
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    2 sztuki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Brukiew, brokuły, marchewki kroimy w małe kawałki. Do garnka wlewamy 2 litry wody, wrzucamy korpus, pęczek pietruszki, korzeń pietruszki, listki, ziele, solimy wszystko i gotujemy wywar przez 40 minut. Następnie przecedzamy. Do wywaru wrzucamy pokrojone brokuły, marchewki o raz brukiew i gotujemy. W międzyczasie przesmażamy posiekaną cebulę i czosnek, dodajemy do reszty. Gotujemy do miękkości i miksujemy. Doprawiamy pieprzem czarnym oraz kajeńskim, kurkumą oraz solą. Dodajemy mleko, zagotowujemy i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 10.01.2017 20:21
smaczna propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat