Krem z borówek

Krem z borówek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • borówki

    40 dag
  • cukier

    10 dag
  • cukier puder

    10 dag
  • mleko

    1 szkl
  • żółtko jajek

    3 szt
  • wanilia

    1 szt
  • mąka ryżowa

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Krem z borówek

Świeże czyste borówki usmażyć z cukrem kryształem dosyć gęsto po czym ochłodzić je z mleka cukru pudru wanilii i żółtek zrobić gęsty sos dodając odrobinę mąki ryżowej w szklanej salaterce układać warstwami ostudzone borówki i krem wynieść do bardzo zimnego miejsca do zastudzenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

artur7 18.11.2011 06:56
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat