Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z bobu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 0,5 kg
ziemniaki 2 szt
marchewka 1 szt
płatki migdałowe 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z bobu

Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, ostudzić i obrać.
Ziemniaki oraz marchewkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Całość zalać 0,7 l wody i zagotować do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodać obrany bób oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Całość rozdrobnić blenderem na jednolity krem.
Płatki migdałowe podprażyć na patelni.
Przed podaniem posypać krem płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 28.07.2014 06:27
pyszna zupa, mniam
Anna169Hosz 27.07.2014 15:48
Ja również ani nie robiłam ani nie jadłam, muszę nadrobić zaległości :)
Janina 27.07.2014 13:53
Przyznam, że takiej zupki jeszcze nie robiłam ani nie jadłam;)
Ania84 27.07.2014 13:50
świetna zupa
IlonaAlbertos 27.07.2014 13:09
Smakowity krem.
Edith85 27.07.2014 12:45
przyznam szczerze, że nie jadłam jeszcze takiego kremu
Joannasz3190 27.07.2014 12:15
Świetny pomysł na danie :)
Bernadeta1 27.07.2014 12:07
sezonowa i smaczna zupka
jasiek 27.07.2014 11:26
już prawie sezon na bób
IwonaDD 27.07.2014 11:21
pyszny i zdrowy krem
kuklik 27.07.2014 11:09
smakowita zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak