Krem warzywno-brokułowy

Krem warzywno-brokułowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • brokuł

    1 sztuka
  • rosół warzywny

    1 kostka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • pieprz

  • śmietana

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obrać, umyć, pokroić na mniejsze części i zalać wodą. Dodać kostkę warzywną, gotować pod przykryciem do miękkości. Na koniec zblendować oraz doprawić do smaku. Zabielić śmietaną. Podawać np. z grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Diana Rusiłowicz 26.09.2016 01:23
Lubię takie zupy :)
Bernadeta1 23.01.2016 20:13
smaczna zupka
Róża1 23.01.2016 14:28
pyszna zupa :-) . moje smaki :-).

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat