Krem waniliowy

Krem waniliowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    4 szt
  • cukier puder

    10 dag
  • cukier waniliowy

    1 op
  • białko

    2 szt
  • śmietanka

    1/2 szkl
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krem waniliowy

Żelatynę namoczyć w zimnej przegotowanej wodzie (pół szklanki), a gdy napęcznieje - podgrzać, aż się rozpuści. Żółtka utrzeć z cukrem. Białka ubić na pianę razem ze śmietanką. Do żółtek dodać żelatynę, a gdy masa gęstnieć, ostrożnie wymieszać z ubitymi białkami i śmietanką. Krem za-studzić w salaterce i podawać na deser przybrany kruchymi ciasteczkami lub waflami. Smacznego ; )

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

karolina1869 20.02.2013 19:59
dobry
Pietruszka 07.01.2013 14:43
smaczny
Andysz 22.07.2012 08:40
pycha;)
ankaryba 20.06.2012 22:16
super!!!
aga130982 09.06.2012 21:05
mniam
Urszula5 01.06.2012 21:07
po prostu świetny
Joanna108
Joanna108 30.05.2012 12:25
świetny krem
berys18 25.05.2012 19:15
fajny pomysł
caralajna 04.04.2012 18:24
fajny
smakowita 23.03.2012 18:04
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat