Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem szparagowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 1 pęczek
ziemniaki młode 5 szt.
oliwa 1 łyżka
imbir
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
bulion warzywny 2 litry
czosnek 1 ząbek
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Krem szparagowy

Kroki postępowania

1
Obieramy szparagi i młode ziemniaczki.
Krok 1 - Krem szparagowy foto
2
W garnku o grubym dnie na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek posiekany w talarki i posiekany imbir razem z pokrojonymi w kostkę ziemniaczkami.
Krok 2 - Krem szparagowy foto
3
Dodajemy pokrojone szparagi. I dusimy eszystko przez chwilę.
Krok 3 - Krem szparagowy foto
4
Całość zalewamy 2 litrami bulionu warzywnego. Całość gotujemy. Można dodać odrobinę gałki muszkatołowej.
Krok 4 - Krem szparagowy foto
5
Całość gdy warzywa będą już miękkie miksujemy blenderem.
Przyprawiamy do smaku białym pieprzem i solą.
Gotujemy całość mieszając przez około 5 minut.

Przed podaniem posypujemy startym parmezanem lub serem grand padano.
Smacznego ;)
Krok 5 - Krem szparagowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 22.07.2014 09:46
mój ulubiony;)
ice cubes 22.07.2014 09:13
ciekawy jestem smaku :)
Krystyna32 22.07.2014 07:48
bardzo smaczny
Iwusia 21.07.2014 23:54
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak