Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomidorowy z ryżowo-kokosowymi kulkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 1 op
marchewka 1
cebula 1
masło 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
ryż 10 dag
wiórki kokosowe 2 łyżki
mleko kokosowe 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomidorowy z ryżowo-kokosowymi kulkami

Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w małe kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Rozgrzewamy masło i podsmażamy marchew i cebulę. Zalewamy wszystko pomidorami wraz ze sokiem i gotujemy ok 15min. Dodajemy przyprawę uniwersalną, sól, pieprz. Miksujemy zupę i ewentualnie przecieramy przez sitko. Ryż gotujemy z wiórkami na mleku kokosowym do miękkości, ewentualnie dolewamy odrobinę wody. Wilgotnymi dłońmi formujemy kuleczki. Podajemy zupę z kulkami i ozdabiamy natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 14.04.2014 09:09
pyszny krem i te kuleczki pięknie w nim pływają:)
luna76 14.04.2014 08:25
pięknie podane :)
Milka100 13.04.2014 21:45
ale smaczne i pięknie wyglada
Marta1986 13.04.2014 21:26
smaczne mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak