Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomidorowy z indykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso

filet z indyka 200 gram

Warzywa

pomidory 4 sztuki
marchew 1 sztuka
seler korzeniowy 1/4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka

Przyprawy

sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomidorowy z indykiem

Krem z pomidorów zaczynamy od przygotowania wywaru. W tym celu obieramy marchew , pietruszkę, seler oraz pora wkładamy je do garnka i zalewamy 1,5 l wody. Gotujemy aż będą w połowie miękkie. Na tym etapie wyciągamy marchew a wkładamy do wywaru pierś z indyka bądź kawałki piersi(będzie lepiej blędować). Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy z skóry. Następnie kroimy pomidory w kostkę i dodajemy do zupy i tak gotujemy jeszcze ją 15 min na małym ogniu. Zdejmujemy garnek z kuchenki i wszystko ładnie na jednolity krem blendujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak