Krem pomidorowy z cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    8 szt.
  • cukinia

    2 szt.
  • cytryna (skórka)

    2 szt.
  • sok z cytryny

    0,5 szt.
  • ząbki czosnku

    3 szt.
  • bulion

    2 szklanki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Bierzemy 2 cytryny i ścieramy skórkę na tarce na najmniejszych oczkach. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Skórkę i czosnek podsmażamy na maśle aż zaczną uwalniać aromat. Pomidory i cukinię kroimy w kostkę. Wszystko przekładamy do jednego garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Miksujemy za pomocą blendera na jednolity krem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i sokiem z cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 10.10.2016 14:57
Wszystko co z cukinia to moje dania.
norweska20 08.10.2016 00:04
ciekawe smaki
RenataZ-et 16.09.2015 12:30
super połączenie
krokus 16.09.2015 11:57
pyszna zupka
agnieszka214 16.09.2015 11:42
bardzo fajna propozycja mniam
pestka 16.09.2015 10:32
bardzo smaczna propozycja
ilka01 16.09.2015 09:54
super przepis :)
agaK. 16.09.2015 09:50
Bardzo wykwintnie to wygląda, ładnie podane.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat